Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

Biskupi BK BiH

Biskupsku konferenciju Bosne i Hercegovine čine petorica nad/biskupa

Biskupsku konferenciju Bosne i Hercegovine (BK BiH) (lat. Conferentia Episcoporum Bosniae et Hercegovinae) čine petorica nad/biskupa:
 
Na slici prvi s lijeva u donjem redu: predsjednik BK BiH mons. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH.
 
Na slici prvi s lijeva u gornjem redu: potpredsjednik BK BiH mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski.
 
Na slici drugi i treći s lijeva u drugom redu: članovi BK BiH mons. Franjo Komarica, biskup banjolučki, i mons. dr. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki.
 
Na slici u prvom redu treći s lijeva: član BK BiH nadbiskup Aldo Cavalli, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu sv. Jakova apostola u Međugorju.
 
Na slici drugi u prvom redu je apostolski nuncij u BiH i u Crnoj Gori nadbiskup Francis Assisi Chullikatt.
 
Na teritoriju Bosne i Hercegovine žive i djeluju trojica umirovljenih biskupa: nadbiskup metropolit vrhbosanski u miru kardinal Vinko Puljić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski u miru mons. Ratko Perić i pomoćni biskup u miru mons. Pero Sudar.
 
Na teritoriju Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine djeluje i Grkokatolički vikarijat Križevačke eparhije u Bosni i Hercegovini pa križevački vladika redovito biva obaviješten o redovitim zasjedanjima BK BiH te može sudjelovati kada to smatra potrebnim.
PREPORUCI